A Szalon szolgáltatásai

Letölthető anyagok 

☀ Gyermekneveléssel foglalkozó szakkönyvek frissített listája innen letölthető.


☀ Kérdőív: Te mennyire vagy szelíd szülő? - Szelíd Szülő Mini Teszt


☀ Letölthető, kinyomtatható gyereknévkártyák! - Hogy ne kallódjanak el a kicsik! Mehet kartonra, színes papírra, variálhatod tetszés szerint.


☀ Ajándék tanulmány: Mit ne mondj inkább a gyermekednek?!  Az elkerülendő közlések ABC-je innen letölthető! (Itt elolvashatod mit mondj ezek helyett...)

Szelíd Szülő Szeminárium

A Szelíd Szülő Szeminárium egy kiscsoportos, interaktív pszichológiai foglalkozássorozat gyermeknevelésről, bizalomról, belülről fakadó engedelmességről és az együttérzés fontosságáról. Az első négy egymásra épülő alkalom során meghatározott témakörökön keresztül tanulunk a gyermekek fejlődési sajátságairól, és áttekintünk egy sor ártó és segítő nevelési eszközt, kommunikációs praktikát, majd az utolsó, nyár végi alkalommal átbeszéljük a tapasztalatokat. A Szemináriumon hallottakat otthon azonnal ki lehet és érdemes kipróbálni, hogy hogyan működnek, mennyire mennek könnyen, vagy nehezen, beválnak-e. Illetve a Szeminárium teret és keretet ad sorstársakkal találkozni, akik hasonló dilemmákkal vagy problémákkal szembesülnek, akik kipróbáltak már ilyen-olyan megoldásokat ezekre, és tapasztalataikból mi is okulhatunk, erőt meríthetünk. 
A Szeminárium helyszíne Budapest. 
Itt találsz még információkat és itt jelentkezhetsz, ha érdekel. 

 

Szelíd Szülő FelkéSzülő – beszélgetőkör várandósoknak


A beszélgetőkörben a várandóssággal kapcsolatos jelenségekről, érzelmekről, változásokról beszélgetünk, félig strukturáltan, a csoport igényeihez és a terminushoz igazodva. A csoport lehetővé teszi, hogy azonosságaink és különbözőségeink megjelenjenek és az elfogadás és megértés légkörében természetessé váljanak. Ezáltal csökkenhet a szorongásunk, nő az önismeretünk és az érzelmi terhelhetőségünk. Lelkileg erősebben és tisztábban várhatjuk a babáinkat.
A csoport témái a várandósság egyéni jelentése, a babák történetei, az anyaságról alkotott képünk, a saját anyáinkhoz fűződő kapcsolatunk átértékelődése, a párunk és párkapcsolatunk szerepe a babavárásban, a szüléshez és a születendő kisbabához kapcsolódó fantáziáink. 
kabaipiroska@szelidszulo.hu e-mailon érdeklődhetsz a csoportról.

Szelíd Szülő Egyéni Konzultáció


4+1 alkalmas segítő beszélgetéssorozat négyszemközt, ahol megértő és figyelmes környezetben járjuk körül az aktuális nehézségeidet. A konzultáció helyszíne Budapest.
A pszichológiai konzultációról itt olvashatod a gondolataimat.


Ide írhatsz, ha szeretnél a Szemináriumon , a FelkéSzülő csoporton, vagy a Konzultáción részt venni, vagy kérdésed van: kabaipiroska@szelidszulo.huVárlak szeretettel,

   Kabai Piroska
   pszichológus