2012. december 2., vasárnap

Szeminárium a Szelíd Szülőkért



 Az elmúlt héten több, mint harmincan töltöttétek ki a Szelíd Szülő Mini Tesztet, és kaptátok meg a pontszámaitokat. (Aki adott elérhetőséget.)  
A legtöbben nem jeleztetek vissza, hogy mennyire illett rátok az eredmény, akiktől kaptam visszajelzést, arra "semennyire" és "teljesen" passzoltak a megállapítások. 

Aki eddig nem tette, de most kedvet kapott kitölteni, 
az itt találja a Mini Tesztet. 


Mit adhat, miben segíthet a Szelíd Szülő Szeminárium? 

Találkozhatsz más anyukákkal, akik hasonló cipőben járnak mint te, hasonló problémákkal találkoznak nap mint nap. A Szemináriumon lehetőség nyílik a tapasztalatokat átbeszélni. 


Segítséget kaphatsz, hogy jobban megértsd a gyermekeidet és konkrét kommunikációs technikákat tanulunk, hogy elvárásainkat úgy fogalmazzuk meg, hogy eközben ne sértsük meg a gyermek önérzetét, önbecsülését.

A Szelíd Szülő Szemináriumon azt a szemléletet képviseljük, hogy a szülő dolga, hogy megértő, együttérző módon kísérje, segítse a gyermeket a nehézségeiben. Konkrét és azonnal kipróbálható módszereket tanulunk, hogy hogyan vehetjük rá a gyermekinket az együttműködésre anélkül, hogy fenyegetőznénk, és mi módon fegyelmezhetünk és büntethetünk úgy, hogy az ne fájjon.

Átbeszéljük, hogyan tudod azokat a téged zavaró dolgokat úgy megfogalmazni, hogy az ne a sokadik veszekedés legyen, hanem hatékony utalás arra, hogy valami változást szeretnél.

Megoszthatod a többi résztvevővel saját szelíd és jól működő megoldásaidat, hogy ők is tanulhassanak belőle, miközben új készségekkel is gazdagodsz.


Hol és mikor indul Szeminárium? 

Az aktuális Szeminárumi csoportról itt Szalon jobb oldalán és az oldalakon tudtok tájékozódni.
A helyszín Budapest, az alkalmak hétvégén szoktak lenni hetente vagy kéthetente három óra egy alkalom.
A következő csoport 2016 május végén indul, érdeklődj, jelentkezz ezen az oldalon, vagy e-mailban: kabaipiroska@szelidszulo.hu