2013. június 8., szombat

Anyák Napja után



Eltelt pár hét. Újra hétköznapok. Anyának lenni nem csak ünnep. Sőt. sokszor igen nehéz. Ha az érzelmi terheken nem számolom, akkor is ott van iszonyú sok teendő, odafigyelni való, szervezések, egyeztetések, összehangolások, megvenni valók… 
Ehhez jönnek azért az érzelmi terhek, mert ez egy lélektani szalon, ez a mi fő témánk. Nem elég, hogy az ember gyakorlatilag helyt áll, és háziasszony és feleség, és dolgozó nő, több irtóra különböző gyermek anyukája, még tudatosítjuk az is, hogy a mi érzelmi odafordulásunk, a szeretésünk lesz a gyereknek a forrás, ahonnan elindul, aztán ezt fogja keresni, vagy épp kerülni, vagy csak ebbe ütközik folyton.

 Anyának lenni módosult tudatállapot, és minél több gyerkőd van, annál módosultabb. Lehetetlenség egy ideál képnek megfelelni, lehetetlenség mindig élvezni, mindig csak örülni nekik, hiába írják ezt az okos könyvek.

Anyának lenni csak akkor csodálatos, ha néha borzalmas is. Kiönti, eltöri, hangos, hisztizik, belebeszél, folyton kérdez, nem köszön, bohóckodik, zsarnokoskodik, elutasít, nem hagyja, hogy másra figyeljünk. Ez kicsinál.

 Bevállalhatod.