2015. április 12., vasárnap

Újrakezdés

Pont mikor elhatároztam, hogy kísérletet teszek mindennap írni ide a Szalonra, váratlanul több komoly magánéleti változás is történt az életemben, amelyek teljesen elvonták a figyelmem.

Kívülről jött az ébresztő: az idei Év Anyavállalata verseny jelentkezési határideje. A magánéleti sokkból ocsúdva tegnap éjjel realizáltam, hogy indulni szeretnék és hogy egy napig tart még a nevezési idő.

A Szelíd Szülő Szalon gyermeknevelési kérdésekkel foglalkozik, ami az én szakterületem, munkám, hivatásom. A háttérben viszont ez egy online felület, számtalan titokkal, belső struktúrával, menürendszerrel, marketingeszközökkel. Ez lehet, hogy nem hangzik olyan jól, de fontos tudni, hogy ezt is meg kell tanulni, ez egy komoly és szerteágazó jártasság, amit a pszichológia szakon nem tanítanak.

Vida Ágnes, a Gazdagmami.hu szerzője és számtalan semmiből születő apróbb-nagyobb online vállalkozás keresztanyja érdeme, hogy ez a honlap működik, hogy a Szalont ebben a formában megalkothattam és további fejlesztéseken, bővítéseken gondolkodhassak. Ági fáradságot nem kímélve szajkózza, hogy meg lehet csinálni, meg lehet csinálni – és emellett ő valóban csinálja is; tavaly rangos nemzetközi elismerést kapott vállalkozás ösztönző munkájáért. Itt olvashattok vele interjút, akit érdekel.

Ági alapította az Év Anyavállalata versenyt, amely idén hat éves. Itt kisgyerek(ek) mellől vállalkozást indító nők mutatják be a vállalkozásaikat, az olvasók szavazhatnak. Idén közel 130 nő/vállalkozás nevezett, a többség éppen Ági szárnyai alól repült ki. Tehát ezen indulok én el, (a Szalon történetében már másodszor) tisztelegve Ági előtt, megköszönve a munkáját – az én munkámmal.

Az Év Anyavállalata verseny honlapja, ahol olvashattok, szavazhattok: http://www.gazdagmami.hu/az-ev-anyavallalata-2015