2015. szeptember 20., vasárnap

Gyógyítsd magad szavakkal!

Ahogy arról már olvashattatok, nagy híve vagyok a személyes naplóírásnak, ami jóllehet ódivatúnak sőt anakronisztikusnak tűnik manapság, amikor a legszemélyesebb élményeinket is szívesen osztjuk meg a közösségi felületeken szűkebb tágabb ismerőseinkkel.

A személyes naplóírás valóban nem túl közösségi műfaj, sőt, kifejezetten magányos, inkább a meditációval rokon. Az események, élmények megélésének egy mélyebb síkjára terel, melyben nem a másokkal való megosztás, hanem az önmagammal való találkozás dominál.

A világon rengetegen vezetnek személyes naplót, és még többen kezdték el valaha a serdülőkor, ifjú felnőttkor táján, aztán abbamaradt, elkopott a szokás és a belső igény. Lehet, hogy Te is közéjük tartozol...

Aki most kedvet, hajlandóságot érez kipróbálni, vagy visszatérni ehhez az ősi, nagyon hasznos és üdítően olcsó személyiségfejlesztő eszközhöz, az tartson velem:

Írj Naplót 21 napig!

Szokj rá!

Miért jó ez? Mert a rendszeres naplóírás: 

* növeli önbecsülésed
* megnyugtat
* fokozza az önmegfigyelési képességeidet
* növeli az érzelmi tudatosságod
* őszintébbé tesz önmagaddal
* tisztáz benned zavaros, kusza érzéseket, gondolatokat
* kiegyensúlyozottabbá tesz
* rávilágít a saját megoldásaidra
* segít elkülöníteni a fontost a lényegtelentől
* növeli a fókuszodat a céljaid felé
* megtapasztalhatod a végtelen szabadságot, amit a papír és a toll jelent

21 napig mindennap írj, ha elmulasztod, kezdd elölről. Ha belejöttél, akkor írhatsz igény szerint, de legalább hetente add meg ezt magadnak.

Kezdd el ma: vegyél egy gusztusos füzetet és egy tollat. Ha végképp elszoktál a kézírástól nyithatsz egy titkos fájlt a gépeden, de előtte próbáld ki kézzel. A kézírással járó kézmozdulatok serkentőleg hatnak az agyra.
Sokat ülsz a gép előtt? Az iskolában írtál kézzel utoljára? Itt az idő! Írj kézzel Naplót! Magadnak, magadról! Személyes naplót, ahol csak Te vagy Jelen!

Ha segítséget igényelsz, 21 napig veled tartok: iratkozz fel a bal oldali menüben. Ingyen van; 21 napig e-mailben bátorítalak és segítő kérdésekkel támogatlak, hogy belejöjj és ráérezz.

Irány a Végtelen és azon is túl …....